sobota 24. srpna 2013

Pleťová maska s minerály a 0.5% kyselinou salicylovou

Nedávno jsem se tu v článku o blogerské prokrastinaci rozepisovala o tom, jaký jsem děsný flink co se týče aplikace pleťových masek.  Ale protože se snažím být každý den lepší a pracovat na sobě, vzala jsem si k srdci takové jako meziroční předsevzetí a hned několikrát jsem se namaskovala. 



Můj dnešní maskovací pokus obnášel první zkušenost s  nově zakoupenou Maskou proti rozšířeným pórům od Avonu. 

Výrobce slibuje intenzivní čištění pórů za pomoci minerálů a kyseliny salicylové. Tubička o obsahu 75 ml obsahuje takové tmavě šedé blátíčko, které se nanese v tenoučké vrstvě na pleť s výjimkou očního okolí a kolem rtů. Parfemace je taková spíše lékárnová, není to rozhodně nic květinového nebo ovocného, zkrátka takové léčivé aroma. 

Takto jsem vypadala ihned po aplikaci :-). Pokyny v příbalovém letáku říkají, že maska se má ponechat na pleti do zaschnutí, respektive dokud nezmění barvu ze skoro černé na takovou světle šedou (podle návodu by to mělo trvat 10-15 minut).

Po zaschnutí skutečně maska hodně zesvětlala, popraskala a nastal čas smývání teplou vodou. 




Po smytí se ukázalo, že u mě vyvolala takové jakési lehké podráždění a začervenání pleti. Trošku to vypadalo, jako spáleniny od sluníčka a ta místa, kde maska byla nanesená dokonce  i hřála více než zbytek obličeje. Zřejmě to tuhle reakci má na svědomí obsažená kyselina salicylová. 

Takže poté, co jsem si odbyla mírné nervové selhání provázené podrobným zkoumáním "spařeného obličeje" a občasnými výkřiky "takhle nemůžu nikam jít...."
zarudnutí naštěstí přešlo a po nanesení hydratačního krému se pokožka opět vrátila do normálu. Z vlastní zkušenosti tedy mohu doporučit, používat tuto masku spíše na  večer, kdy už se nikam nechystáte.


Póry se mi zdají opravdu o maličko menší a znatelně vyčištěné.
Asi u mě tahle maska nějakou chvíli zůstane. :-)


A co vy a pleťové masky? 





2 komentáře:

  1. já jsem taky dost lempl, co se týče masek.. chtěla bych je používat pravidelně, ale vůbec se mi to nedaří :D tak alespoň mám nějaké novoroční předsevzetí :D
    tahle tedy vypadá zajímavě, ale k Avonu se bohužel nedostanu.

    OdpovědětVymazat
  2. V té masce ti to velmi sluší! :D

    OdpovědětVymazat