úterý 8. října 2013

UMA cosmetics v Teta drogerii

Nedávno jsem navštívila na Palmovce novou prodejnu drogerie Teta. Obvykle do Tety moc nechodím, protože mě trochu děsí ty interiéry a pro mě takový jakoby totalitní dojem. Tahle Teta je ale jiná. Krásná! Moc se mi tam líbilo, docela připomíná DM drogerii, je světlá, prostorná a taková čistá. Máte-li cestu kolem takové prodejny, určitě tam mrkněte :-)

Mezi stojany s dekorativkou jsem objevila značku kosmetiky UMA, kterou jsem do té doby nikde neviděla. Ani jsem moc na českých webech o ní nic nedohledala. Podle všeho se jedná o německou značku, která nabízí širokou škálu dekorativní kosmetiky a líbila se mi tam spousta věcí. Nakonec jsem zvolila paletku korektorů a matný lesk na rty


Tato značka vypadá cenově hodně dostupná, přesně se nepamatuju, ale v součtu jsem platila cca 120,- za tyhle dva produkty. Obecně bych řekla, že ceny jsou podobné jako má například Essence, možná o maličko dražší.

Paletka čtyř korektorů mi ve sbírce chyběla. Velmi spokojena jsem s krycím korektorem a bílým perleťovým rozjasňovačem. Korektor se příjemně nanáší, má takovou akorát konzistenci, ani tekutou ani příliš tuhou, nezalézá mi do vrásek. Krytí je, řekla bych, střední. 

Rozjasňovač je docela hodně perleťový a třpytivý, což se mi na zimu vcelku líbí. Na rozsvícení "podobočí" je úplně ideální. 
Zatím se seznamujeme s zeleným korektorem, který, jak vím je na zarudlá místa, ale nějak se s ním ne a ne naučit zacházet tak, aby to vypadalo přirozeně,.... třeba tomu jednou přijdu na kloub. 
Taky si nejsem úplně jistá narůžovělým "refresh" korektorem, kam s ním. Uvidíme, jsme stále v oťukávací fázi :-). 





Ještě se vyjádřím k obalu, balení je poměrně bytelné. Líbí se mi i to, že popisky jsou natištěné přímo na průhledném víčku. 

Dalším úlovkem je "matný lesk na rty". Už dlouho nad touhle formulací přemýšlím. Matný lesk mi připadá takový protimluv, trošku jako "moc vysoká výplata" nebo "kyselá čokoláda". Z mého pohledu je to tedy matná barva na rty :-). Nicméně vypadá jako lesk a nanáší se i leskovacím aplikátorem. 




Barva má dlouhou výdrž, se rty naprosto splyne, takže nenechává umaštěnou pusu. Ale na druhou stranu poměrně dost vysušuje, Pro sušší rty to bude určitě chtít aplikovat s balzámem. 
Nějak si úplně nejsem jistá odstínem, respektive jeho názvem. Jediné nejpodobnější názvu odstínu, co jsem na obalu našla je Vanilla Firework :-). Voní tak typicky leskově, taková sladká jakoby dokaramelova vůně. 

Znáte tuto značku, jak jste spokojeni? 


5 komentářů:

  1. Kosmetiku neznam, ale do Tety bohuzel nechodim. Pusobi na me podobne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tohle jsou právě nějaké nové typy Teta prodejen, vypadají úplně jinak, mají i jiné logo, Takové oranžové na bílém podkladu a celkově jsou takové "učesanější a designově čistší".

      Vymazat
  2. Něco mi ta značka říká, ale v životě jsem ji ještě nikde neviděla. To mají v Tetě místo Basicu? Ten Refresh by měl být na kruhy pod očima.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a jooooo vidíš, na kruhy :-) Zkusím.
      No je pravda, že Basic jsem tam neviděla, tak třeba ho nahradili.

      Vymazat
  3. Dneska jsem zrovna na tuhle kosmetiku narazila při procházení se městem, kde dojíždím do školy. Jsem ráda, že jsem ji objevila :D Paletka korektorů se mi taky zalíbila, ale nekoupila jsem si nic.. Příště se na něco určitě kouknu!

    OdpovědětVymazat